Van Gaal staat journalist Ghosen te woord: 'We gaan een wijk bezoeken'

Het Nederlands elftal gaat tijdens het WK in Qatar waarschijnlijk een uitstapje maken om stil te staan bij de omstandigheden in Qatar buiten de toeristische trekpleisters rond het toernooi. Dat heeft Louis van Gaal aangekondigd in een gesprek met journalist Danny Ghosen voor de documentaire In de schaduw van het WK.

Bron: VI

Ghosen probeerde in de documentaire zonder succes om de spelers van Oranje te spreken. Hij kreeg Van Gaal wel te pakken vanuit diens auto en wees hem op de schrijnende gebeurtenissen in Qatar. 'Denk jij dat ik dat niet weet? Denk jij dat ik geen kranten lees of nieuws op televisie zie?', reageerde Van Gaal.

 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Van Gaal kreeg vervolgens de vraag met welk gevoel hij naar Qatar afreist. 'Ik ga daarheen met een gevoel dat wij één doel hebben en dat is wereldkampioen worden. Met dat gevoel ga ik weg. Dat er een hoop verkeerde dingen zijn gedaan, en misschien nog steeds, dat is een feit. Dat is niet een vraagteken. Maar dat is een politieke kwestie van bonden die dat hebben aangesteld.'

Gaat Oranje een statement maken vanuit Qatar? 'Met de KNVB gaan wij waarschijnlijk, dat is in de planning, een wijk bezoeken. Dat gaan wij doen', zei Van Gaal, waarna Ghosen hem vroeg of het niet zinvol is om naar Nepal te gaan en/of een donatie te doen aan de mensen daar. Ghosen sprak zelf in Nepal met de families van overleden stadionbouwers. 'Ik kan niet de hele last van de hele wereld op mijn schouders dragen', antwoordde de bondscoach.

De FIFA ziet liever niet dat WK-deelnemers met politieke statements komen. VI's Tom Knipping vindt de brief van Gianni Infantino verbijsterend. 

 

Terug naar media