Danny Ghosen ging naar Westelijke Jordaanoever: 'Wil verhalen en mensen achter het nieuws laten zien'

In zijn nieuwe tweeluik Danny ter plekke bezoekt presentator Danny Ghosen conflictgebieden. Dit keer was hij in Tunesië en de Westelijke Jordaanoever. "Als journalist moet je ook daar aandacht aan besteden", zegt Ghosen bij Spraakmakers.

'Achter het nieuws'

Het was "best moeilijk" om de Westelijke Jordaanoever te bereiken. "Er zijn nogal wat mensen, en dan heb ik het over journalisten, die daarheen willen", zegt Ghosen. "Wij hadden best geluk." Met Danny ter plekke wil de presentator "meer vertellen" dan wat er in het nieuws te zien is. "We willen de verhalen en mensen achter het nieuws laten zien."

Crisisstand

"Gaza krijgt veel aandacht, de Jordaanoever veel minder. Als journalist moet je ook daar aandacht aan besteden", aldus Ghosen. "Het land is in crisisstand. Iedereen is gespannen." Hoewel het "ontzettend lastig" was, is het Ghosen gelukt om met Palestijnen in gesprek te gaan voor het programma. "Ik wilde ook graag met kolonisten praten, maar dat was heel moeilijk. Ze willen niet of praten geen Engels."

Vrede

"Er liepen veel mensen die de verschrikkelijke aanslagen van Hamas hebben meegemaakt. Die mensen zijn getraumatiseerd, dat zie je gewoon. Het is verschrikkelijk om te zien", gaat Ghosen verder. "De situatie is zo gespannen daar dat vrede verder weg lijkt dan ooit, helaas."

De eerste aflevering in het tweeluik Danny ter plekke is vanavond om 23.15 uur te zien op NPO2.

Terug naar media