Danny Ghosen toont schrijnende situaties in verpleeghuizen

Danny Ghosen komt in zijn tv-programma 'Danny op Straat' op plekken waar je als gewone burger niet zo snel terechtkomt. Deze week legt hij bloot hoe het er in coronatijd aan toegaat in verpleeghuizen. Dat maakt diepe indruk.
01 mei 2020 

"Het is net alsof je naar de dierentuin gaat"

Familie en vrienden van demente mensen in verpleeghuizen mogen al sinds half maart niet op bezoek komen. Er is alle begrip voor de maatregelen, maar de dierbaren lijden er ook onder. Zo ook Cees van Die, met wie Danny zijn vrouw bezoekt. Zij zit nu drie jaar in een verpleeghuis voor mensen met dementie. Normaal gesproken gaat Cees drie keer per dag naar zijn vrouw toe, maar inmiddels is het vanwege alle maatregelen één keer per dag geworden. En dan alleen op veilige afstand. "Dat gevoel bij die mensen om aangeraakt te worden, dat missen ze", zo vertelt hij. Cees zelf heeft het er ook moeilijk mee, zo blijkt als hij naar zijn vrouw op haar balkon zwaait. "Het is net alsof je naar de dierentuin gaat", schetst hij de situatie.

In Bilthoven bezoekt Danny samen met Camiel zijn 74-jarige vader, die hij alleen vanachter een hek kan zien. Camiel heeft grote zorgen, want zeven van de twintig mensen op zijn vaders afdeling zijn al besmet met corona. "Dat gaat gewoon mis, dat weet je bijna zeker", ziet Camiel Notermans de toekomst van zijn vader somber in. Zijn vader uit de instelling weghalen om thuis te verzorgen, is helaas niet mogelijk. "Heel mooi dat ik hem even kon zien, maar dit trekt je helemaal leeg."

LEES OOK:

Danny Ghosens interview met pedoactivist shockeert kijkers

Marlène van der Kooi heeft het gevoel dat haar moeder gekidnapt is en wil een bezoekregeling op maat. "Ze heeft een mooi leven gehad en ik wil dat het ook mooi eindigt", vertelt ze aan Danny. "Omdat ze nogal vergeetachtig is op het moment, vergeet ze constant dat we last hebben van corona in de wereld. Elk gesprek weer zegt ze: 'Kom je langs'.'

De indrukwekkende verhalen maken veel los bij de kijker op Twitter.

Terug naar media