Mink K. spreekt over liquidaties in de onderwereld

Topcrimineel Mink Kok spreekt in het nieuwe tv-programma Narcostaat, dat maandag begint, voor het eerst uitgebreid over het geweld in de onderwereld van de laatste jaren. Hij is in Libanon enkele dagen gevolgd door de journalisten Danny Ghosen en Vincent Verweij van Crimesite. 

Bron: Crimesite.nl

16 november 2019

Cocaïne

Mink K. woont al jaren in Beiroet, waar hij getrouwd is met een Libanese vrouw. In de jaren tachtig en negentig kwam hij er al regelmatig om hasj in te kopen, met onder andere Stanley Hillis. Zijn reputatie als topcrimineel heeft hij te danken aan zijn betrokkenheid bij de ‘Delta-groep’, grote wapenvondsten en veroordelingen voor o.a. cocaïne handel.

Geweld

In de reportage-serie Narcostaat komt Mink K. uitgebreid aan het woord. In het eerste deel, dat aanstaande maandag om 21:15u op NPO3 wordt uitgezonden, praat hij over het excessieve geweld dat ontstaan is rondom drugshandel. Volgens Kok ligt er een verband tussen de ontmanteling van criminele organisaties in de jaren negentig en de huidige geweldsgolf. Ook het gebrek aan kennis over wapens, geldingsdrang en amateurisme bij de huidige generatie criminelen, leidt volgens Kok tot onschuldige slachtoffers en vergismoorden.

 

Legalisering

In latere afleveringen praat Mink Kok ondermeer over cocaïnehandel en over de legalisering van drugs, waaronder het aanstaande experiment met staatswiet. In de serie Narcostaat komen mensen uit de boven-  en onderwereld aan het woord. Anonieme criminelen – die normaal de schaduw opzoeken –  praten vrijuit. Danny Ghosen spreekt de politieagenten die op hen jagen en de slachtoffers van het groeiende drugsgeweld.

Terug naar media