KNVB-directeur Gijs de Jong clasht met Danny Ghosen: 'Kom op, wat is dit?!'

In de eerste aflevering was te zien hoe Danny sprak met een ex-arbeidsmigrant die aan stadions in Qatar had gewerkt. Een week later interviewt hij enkele hoofdpersonen uit de Nederlandse voetbaljournalistiek én Gijs de Jong, Secretaris-generaal van de KNVB. Laatstgenoemde wordt onder meer gevraagd naar de milde toon van de bond ten opzichte van Qatar.

Bron: Vandaag Inside

"Jullie lijken vaak aan de hand van Qatar door te benadrukken wat daar goed gaat", aldus Danny. "Ja, we krijgen geld van ze... Kom op, wat is dit?!", antwoordt de directeur cynisch. "Nee, dat krijgt Ronald de Boer al...", reageert Danny ad rem. De Jong: "Dit vind ik echt héél flauw. Wij proberen steeds heel netjes aan te geven wat wij zien. En als wij dingen zien, dan vind ik het ook mijn plicht om dat te vertellen. Dat is het enige wat ik doe.."

Even later komen ook Johan en Wilfred aan het woord. Volgens Johan zou de Oranje-selectie alsnog een statement moeten maken tijdens het toernooi: "Want een speler heeft de macht als hij een analyse geeft over wat dáár allemaal verkeerd gaat. Dan staat de héle wereldpers eromheen, hé?" Wilfred denkt dat er maar één speler uit het team van Louis van Gaal is die zo'n actie zou kunnen uitvoeren.

"Dan zou het Memphis moeten zijn. Op de een of andere manier heb ik bij hem altijd het gevoel dat hij wel een bepaald gevoel van betrokkenheid heeft: bij jongeren, kansarmen..." Johan is echter pessimistisch over de kans dat een voetballer zich alsnog uitspreekt in Qatar: "Voor de spelers is het een 'ver-van-mijn-bed-show'. Ze hebben allemaal een peperdure auto en een horloge van veertig ruggen, maar voor de rest bestaat de wereld niet!"

Kijk de hele aflevering van 'In de schaduw van het WK' hieronder.

In Vandaag Inside vertelde Danny over zijn documentaire over het WK in Qatar. Kijk het fragment hieronder terug.

Terug naar media