Journalist sprak met veroordeelde terrorist voor ’Danny’s wereld’

Als een Louis Theroux van de Lage Landen bezoekt Danny Ghosen groeperingen of mensen die je normaal links zou laten liggen. Een gesprek in Danny’s Wereld met de veroordeelde pedoactivist Nelson M deed eerder stof opwaaien.

Door 

Bron: Telegraaf.nl

Danny bezocht Nelson M op zijn schuiladres in het buitenland. Voor justitie was hij op dat moment onvindbaar, maar inmiddels is hij weer terug in Nederland vertelt Ghosen: „Hij is kennelijk weer op vrije voeten. Hij heeft een tijdje geleden gedemonstreerd bij Pride Amsterdam 2021. Hij stond daar met zijn spandoek te demonstreren voor ‘Child love’ PedoPride. Hij is zo iemand die actie blijft voeren voor hetgeen hij wil bewerkstelligen.”

In het tweede seizoen van het programma gaat Danny Ghosen opnieuw op zoek naar wat er wringt in de maatschappij en ontmoet hij mensen die de grens opzoeken en er soms ver overheen gaan.

Zo heeft hij in de eerste aflevering een gesprek met de veroordeelde terrorist ‘Abu Ilias’. Bang om aangevallen te worden op de M-route waarin Margriet van der Linden werd afgefakkeld omdat ze Syrië-gangster Laura H. in de rol van slachtoffer een podium bood is hij niet: „Ik kan niet op de stoel van de rechter gaan zitten, maar schrik soms natuurlijk ook van wat ik van mensen die ik interview hoor. Dat wil niet zeggen dat ik hem niet kritisch ondervraag. Dat zijn ook vragen die kijkers hebben: ’pas jij wel in deze samenleving als je afkeurt hoe wij leven?’ Een podium geven is iemand een microfoon geven en laten praten. Het is niet zo dat hij bij mij mag leeglopen over alles wat hem dwarszit. Ik stel me kritisch op.”

„We moeten niet vergeten dat dit soort personen zoals de pedofiel, de corona-ontkenner en de aanhanger van extreem-rechts mensen zijn die tussen ons leven. Ik wil dat soort mensen wel blijven bevragen en hun verhaal aanhoren. In de volgende aflevering praat ik met iemand met anorexia en een vrouwenmishandelaar, problemen die we moeten blijven benoemen.”

 

 

 

 

Terug naar media