'Ik moest om de drie uur GHB gebruiken'

EX-DRUGSVERSLAAFDE KIM: 'IK GEBRUIKTE OM DE DRIE UUR GHB'

Brom: Linda

RTL Late Night filmpje helemaal onderaan te zien

Presentator Danny Ghosen was samen met ex-drugsverslaafde Kim Schoemaker te gast bij RTL Late Night om te vertellen over de drugsproblematiek in het Twentse Vroomshoop.

Kim was vier jaar lang verslaafd aan GHB.

Jonge drugsverslaafden
Met zijn nieuwe tv-programma Danny zoekt problemen wil Ghosen verschillende problemen in ons land aankaarten. Vanavond gaat het in de eerste aflevering over het dorp Vroomshoop in Overijssel, waar minderjarige drugsverslaafden geen uitzondering zijn: kinderen van onder de vijftien jaar gebruiken er soms al drugs als xtc, speed of cocaïne.

Om de drie uur
Kim Schoemaker begon als zestienjarig meisje al met wiet en speed en gebruikte vanaf haar 24ste vier jaar lang GHB. Op een gegeven moment was ze zó verslaafd dat ze het om de drie uur moest gebruiken, zelfs ’s nachts.

Een knop om
Nu is Kim al zes jaar clean. “Ik heb meerdere keren geprobeerd zelf te stoppen, maar dat was te moeilijk. Een stichting uit Enschede kon me ook niet helpen, want ik bleef gebruiken.” Uiteindelijk ging er bij haar een knop om door haar zoontje en heeft een afkickprocedure bij De Hoop in Dordrecht haar van haar verslaving af geholpen.

 

Terug naar media