Dat brutale jong Danny Ghosen maakt ook mooie tv

Danny Ghosen staat nog altijd in Lips' geheugen gegrift als het jochie dat bij Powned treiterend achter de van zware mishandeling verdachte Brent L. aan rende en zijn capuchon van zijn hoofd trok. Hij is het brutale jong dat klappen kreeg van Russische diplomaten omdat ze dachten dat hij een extremist was. En hij is de programmamaker die rellerige tv maakt in Danny zoekt problemen.

Bron: Het Parool

Han Lips

18 november 2016

Maar hoewel Ghosen dus vooral doet denken aan het vervelende buurjongetje van hiernaast, is hij een bijzonder getalenteerd televisiemaker - alleen al door het feit dat hij door Powned, later de EO, en nu door de NTR is omarmd.

Dat hij ook daadwerkelijk mooie televisie kan maken, bewees hij gisteren in Danny in Arabistan, een programma waarin hij rondreist door het Midden-Oosten. In deze tweede aflevering ging hij naar Libanon, zijn geboorteland.

Tijdens de Burgeroorlog (1975-1990) vluchtte zijn familie naar Nederland. Zichtbaar geraakt bericht hij vanuit Beiroet over hoe het land nog altijd onder spanningen gebukt gaat, tegenwoordig onder meer door de enorme toestroom Syrische vluchtelingen.

Hij liet de contrasten van het land zien: hoe een arme Libanese jongen met een droom om zanger te worden, gedwongen is Lamborghini's en Ferrari's te parkeren om voor 2,50 dollar per uur een bestaan te verdienen.

Ghosen was even sprakeloos toen hij een Syrische jongen van vijftien, met nog maar één been, sprak die zijn vader is kwijtgeraakt tijdens de oorlog in zijn thuisland. De fragmenten over sexy superster Haifa en cultheldin en topmodel Myriam Klink, die eruitziet als een vleesgeworden barbie, deden daarna bijna te frivool aan.

Een ingevoerde, Arabisch sprekende, Nederlandse tv-maker die naar het Midden-Oosten reist, is een zeldzaamheid. Dat alleen al moet uitbundig worden toegejuicht.

Danny In Arabistan is HIER te zien

Terug naar media