COMPLOTDENKER wordt boos na vragen over QAnon

Ik werd bang voor de doodgewone vrouw die een complotgekkie bleek

Bron: AD.nl

Lang blond haar. Aantrekkelijke, serene uitstraling. Haar hondje had ze het hele gesprek liefdevol in de armen geklemd. Ze kon zo doorgaan voor een verpleegkundige. Of wiskundelerares. En anders wel die leuke buurvrouw die met de kindjes uit de straat een moestuin aanlegt in de speeltuin om de hoek. Kortom, een heel gewone dame. Tot ze haar mond opendeed.

Danny Ghosen richtte het vizier van Danny op Straat donderdagavond op complotdenkers en hun alternatieve feiten. Er trok in 15 minuten een hoop interessant studiemateriaal voor psychiaters langs. Mensen die vaak de grootste moeite hadden om uit te leggen waar ze nu precies in geloofden of voor demonstreerden bij de Tweede Kamer. Iets met vrijheid en tegen kinderporno. Al bleek ‘stel niet van die rare vragen, ik hoef je ook niet uit te leggen wat het alfabet is’ ook prima als antwoord te volstaan.

Ze voldeden volledig aan het veilige beeld dat ik heb van complotgekkies: types van wie je op een uur afstand al ziet en hoort dat ze de boel niet allemaal op een rijtje hebben. Maar de blonde dame was anders. Die kwam vrij intelligent over. Maar sloeg ondertussen lariekoek uit waar Van Kooten en De Bie de term ‘gelul van een dronken aardbei’ voor hebben uitgevonden.

Knap hoe Danny elke week afdaalt in de rioolput­ten van onze maatschap­pij en pedofielen en 5G-gek­kies zover krijgt dat ze zonder schroom vertellen hoe ze denken

Over Bill Gates als brein achter de corona-uitbraak. Illuminati die aan de touwtjes trekken van marionetten die Rutte en De Jonge heten. QAnon die alles wel doorheeft en Trump die de door hen vooruitgeschoven verlosser is. En het is natuurlijk een feit dat er heel veel kinderen worden ontvoerd elk jaar en worden verhandeld voor satanistische rituelen waarmee betrokken politici vervolgens worden gechanteerd om de 1,5 metersamenleving erdoor te drukken.

Ik werd er bang van. Want zoals deze vrouw zijn er natuurlijk meer. Een op de tien mensen gelooft inmiddels in complottheorieën over corona, bleek recent uit onderzoek. Mensen die ook gewoon los over straat  lopen en stemrecht hebben. Die Lange Frans heten. Die misschien ook naar Danny op Straat keken en daarbij goedkeurend knikten. Eindelijk eens iemand in de mainstream media die de kans krijgt te zeggen waar het op staat.

Ik vind het knap hoe Danny elke week afdaalt in de rioolputten van onze maatschappij en pedofielen, messentrekkende jeugd en 5G-gekkies zover krijgt dat ze zonder schroom vertellen hoe ze denken. Hij stelt zijn vragen en weet ondertussen zijn gezicht in de plooi te houden. Terwijl hij ook vaak genoeg de neiging moet hebben om te ontploffen, gillend weg te rennen of de crisisdienst van de ggz dan wel politie te alarmeren.

Doorgaans waardeer ik zijn objectieve manier van interviewen zeer. Maar donderdag miste ik toch heel erg Diederik Gommers tegenover deze blonde mevrouw.

 

Terug naar media