Danny Ghosen: "We hebben inmiddels behoorlijk wat pedojagers in Nederland"

Danny Ghosen: ‘We hebben inmiddels behoorlijk wat pedojagers in Nederland’

Pedojagers blijven actief. Dit weekend was er in Goes een mishandeling waarbij de politie uitgaat van geweld door pedojagers. Minister Grapperhaus, de politie en het Openbaar Ministerie deden al een dringende oproep aan pedojagers om te stoppen met het zoeken naar mensen die uit zouden zijn op seks met minderjarigen.

Bron: Op1

16 november 2020

Programmamaker Danny Ghosen ging in zijn serie met pedojagers op pad. “Ik volgde een jongen uit Utrecht. Hij heeft een leger aan mensen die hem helpen en gaat op pad, in zijn eentje of hij neemt iemand mee, en slaat ze in elkaar. Hij wil pedo’s een lesje leren, want van kinderen blijf je af. Er zijn steeds meer jongeren die dit gedrag kopieëren, want we hebben inmiddels behoorlijk wat pedojagers in Nederland.”

En niet alleen volwassenen, maar ook jongens van 13 jaar, volgens Ghosen. “Het varieert van jongens van 13 jaar tot mensen die in de sportschool zitten en denken: we gaan lekker een pedo pakken. Sommigen geloven echt in het feit dat deze mensen niet goed worden aangepakt door de overheid. En ergens hebben ze best wel een punt, want ik krijg wel eens berichten van moeders die zeggen: ‘kijk eens wat ze mijn 12-jarige dochter sturen.’ Zij voelen zich toch wel in de steek gelaten door de mensen in Den Haag en denken: we doen het zelf wel.”

 

Terug naar media