Danny Ghosen spreekt familie van overleden arbeiders in docu over WK in Qatar

Danny Ghosen

Danny Ghosen spreekt familie van overleden arbeiders in docu over WK in Qatar

Danny Ghosen maakt een documentairereeks over het veelbesproken WK in Qatar, dat eind november begint. In de VPRO-serie In de schaduw van het WK spreekt de programmamaker met nabestaanden van arbeiders die de voetbalstadions voor het WK gebouwd hebben.
Door onze entertainmentredactie

De reeks bestaat uit drie korte afleveringen en één lange documentaire. De drie speciale afleveringen worden op 25 oktober, 1 november en 8 november op NPO2 uitgezonden. Op maandag 14 november is de lange documentaire te zien.

Ghosen portretteert in Nepal familieleden van overleden arbeiders. Ook onderzoekt hij of iemand van het Nederlands elftal of de KNVB zich verantwoordelijk voelt en bereid is om iets te doen voor de mensen die de infrastructuur voor het WK hebben gebouwd.

Volgens een onderzoek van de Britse krant The Guardian zijn sinds de toewijzing van het WK aan Qatar in 2010 in dat land 6.500 gastarbeiders om het leven gekomen. Ook bij de bouw van WK-stadions zijn slachtoffers gevallen. De mondiale voetbalbond FIFA spreekt zelf van 'slechts' drie doden bij het bouwen van de stadions.

Terug naar media