Danny Ghosen is wel wat gewend. Maar dit?

Danny Ghosen nam een kijkje in Europese achterstandsbuurten om te zien hoe mensen leven als hun buurt wordt beheerst door armoede, criminaliteit en drugs. In Napels dacht hij in een rustig wijkje te zijn.

Bron: Het Parool

Een van de acteurs van de hitserie, Francesco, leidt Ghosen rond. Hij kent de buurt op zijn duimpje. En de maffia helaas ook - zijn zusje werd op 21-jarige leeftijd vermoord omdat ze weigerde mee te werken aan een liquidatie.

De maffiaflats worden nog steeds bewoond, bijvoorbeeld door een 22-jarige schoenzolenmaker (die nota bene voor luxemerk Salvatore Ferragamo werkt). Hij werd dakloos en zag zich genoodzaakt een appartementje te kraken.

Judokampioen
Ghosen kan zijn verbazing niet verbergen als hij een smetteloos badkamertje treft en een knus opgemaakt bed compleet met Winnie de Poehknuffel. Het is niet overal sodom en gomorra.

Wanneer Ghosen met de dood wordt bedreigd denkt hij in een rustig buurtje te zijn - dat had de 16-jarige Martina hem althans gezegd, die Ghosen ontmoette in een sportschool.

Martina is judokampioen en wordt 'de tijgerin van Scampia' genoemd. Onder de indruk van Ghosens aanvaring met de maffia is ze niet. "We kunnen er niks tegen doen. Daarom ben ik op judo gegaan."

 

Danny In De Buitenwijken is HIER te zien

 

Terug naar media