OVER DANNY 

Danny Ghosen (Beirut, 1978) is journalist en programmamaker voor de NTR en productiehuis CCCP. Opgegroeid in het door een burgeroorlog verscheurde Libanon, komt hij op zijn vijftiende als asielzoeker naar Nederland. Hij werkt onder meer als automonteur, maar de journalistiek roept als hij beseft dat hij geboren is om verhalen te vertellen.

In 2006 meldt hij zich bij de School voor Journalistiek in Utrecht, waar hij meteen bekend komt te staan om zijn latere handelskenmerk: vasthoudendheid. Na zijn afstuderen gaat hij aan de slag bij MTNL, waar hij opvalt, en niet veel later door omroep PowNed wordt ingelijfd. Daar maakt hij vele spraakmakende verhalen, vaak over criminaliteit, voor de programma’s ‘PowNews’ en ‘Powlitie’.

In 2014 maakt hij de overstap naar de EO. Bij die omroep maakt hij de programma’s ‘3Onderzoekt’ en ‘Rot op naar je eigen land’. Hij doet mee aan ‘Expeditie Robinson’, waar hij opvalt vanwege zijn doorzettingsvermogen en zijn wil om te winnen.

Sinds 2016 werkt Ghosen voor de NTR en productiehuis CCCP. Voor NPO3 maakt hij het programma ‘Danny zoekt problemen’. Maar zijn droom komt uit als hij na jaren lobbyen een programma mag maken over de onderbelichte levens van jongeren in de Arabische wereld: het veelgeprezen ‘Danny in Arabistan’. Voor de verkiezingen van 2017 gaat hij op zoek naar jongeren die niet stemmen in het programma ‘Danny zoekt stemmers’.

Op 30 november 2017 komt zijn nieuwe programma ‘Danny Demonstreert’ uit waarin hij een aantal controversiële protestgroepen met uiteenlopende idealen volgt. Van extreemrechts tot hardcore dierenactivisten. Van neonazi hipsters tot vrijheidsstrijders. Hij leert de actievoerders achter deze protestgroepen beter kennen en wil weten wat hen motiveert en hoe ver ze gaan om hun idealen te verwezenlijken.

logo-ntr
eo
pownews
logo-powlitie
logo-cccp
skyhigh
mtnl
tuvalu